Pasja
Naszą pasją jest zrównoważona i bogata w świeże składniki kuchnia. Dla naszych gości poszukujemy nowych inspiracji kulinarnych. Wyrazem tego jest sezonowe menu, które wyznaczają zmieniające się pory roku. Szef kuchni preferuje tradycyjne receptury z wykorzystaniem własnych wyrobów, więc sami pieczemy chleby, robimy pasztety, marynujemy mięsa, hodujemy zioła, pieczemy ciasta i robimy konfitury.
Lokalność
Ważna jest dla nas lokalność produktów i dostawców. Więc szeroko wykorzystujemy produkty regionalne. Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu.
Szef kuchni
Nasz Szef Kuchni i jego zastępca to profesjonaliści i pasjonaci. Razem dbają o najwyższąj jakość smaku oraz świeżość serwowanych potraw. A śledząc zmieniające się trendy i mody zapewniają balans między tym co nowoczesne a tym co tradycyjne. By dawać bywalcom naszej restauracji podróż przez smaki kulinarnej tradycji Leszna i naszego regionu.
Dziedzictwo i awangarda
Motto restauracji Antonińska to: Tradycja w nowej odsłonie. Cenimy i szanujemy dziedzictwo lokalnych smaków, ale podchodzimy do nich twórczo. Dzięki temu potrafimy pozytywnie zaskoczyć nawet koneserów. Czym? Nowatorskim podejściem i własnymi aranżacjami standardowych potraw. Ich smakiem, zapachami i kompozcyją. Zapraszamy!